Има хора, които са родени с определена мисия. Те вдъхновяват с всеотдадеността и посвещението на каузата си. Когато срещнеш такъв човек, не можеш да останеш равнодушен. Мисията на Йоанна е грижа за децата в Африка! Още от началото на нашето запознанство знаехме, че няма да можем да устоим да не я подкрепим и да не бъдем част от осъществяването ѝ. За нас е чест и привилегия да бъдем въвлечени в тази кауза, още от преди създаването на Сдружението и ще продължаваме да я подкрепяме, защото вярваме, че големите неща се случват, когато повече хора направят по нещо малко. Когато едно сърце гори, то пали и останалите!

Деляна и Николай

„За нас е чест и привилегия да бъдем въвлечени в тази кауза“

„В този проект се чувствам близо и част от всяка една стъпка, всяко едно начинание и всяка една мечта.“

Винаги в сърцето си съм имала да бъда част от проект, който подкрепя деца в Африка. Но все така се случваше, че намирах само чуждестранни каузи и винаги оставаше у мен чувството на една дистанция- не познавах екипа, който стои зад проекта или шансът да отида на място да посетя децата също беше много минимален. С Йоанна се запознах на един курс, който се казваше “От сила в сила”. Вярвам той дори с името си ни срещна, за да се подкрепяме от тук нататък в начинанията, които сме подхванали и да се движим от сила в сила.

Ники Ангелова

„Всеки човек има някакъв специален призив свише, да помогне, да докосне, да покаже любов към друг в нужда“

 

Всеки човек има някакъв специален призив от свише, да помогне, да докосне, да покаже любов към друг в нужда. При някои този божествен призив ги отвежда в далечни страни. 

Африка е континент, където има милиони нуждаещи се, богати на вяра, но често лишени от световни блага, образование и статут. В Република Уганда, известна още като “земя на бананите“ има много такива бедни хора, предимно между децата. Тези ценни малки същества са винаги специален дар и изискват човек с рядко призвание, каквато е и Йоанна Шопова.

Откакто се запознах с нея, почувствах, че тя е човек абсолютно посветен на това свещено дело. Това е истинската борба – въпреки големите предизвикателства, които континента крие ежедневно – тя  да остане на място, да изгражда училища, общности, и среда където много нуждаещи се деца и хора  да могат да намерят храна, подслон, и така нужното образование.  С радост подкрепям организацията. 

Разчитаме на всички вас да се включите в това свято и благодетелно начинание. Лесно е, просто обмислите какъв ще е вашия редовен принос и моля ви, помнете думите на Исус Христос от Матей 25:39: „Истина ви казвам: Понеже сте направили това на един от тези най-малки Мои братя, на Мен сте го направили.“                                                                                    

Всички заедно можем.

Миро Атанасов

 

Искате да ни подкрепите?