2023

Всяка година в Уганда е различна. Така и 2023 година беше изключително ползотворна и много динамична. С помоща на екипът ни, приятели и дарители успяхме да организираме християнски семинар в училището, в селцето което служим – върху Галатяни 6:7 и да закупим общо 107 библии, които бяха дарени на децата, учителите и Директора на училището, по вереме на самия семинар.

Всички бяха искрено щастливи от семинара и възможността да получат Божието Слово на достъпен английски.

Успяхме да подкрепим млада майка, която за съжаление е и ХИВ позитивна, да продължи образованието и да подобри живота си, на нея и на бебето.

Дарихме чували с пошо, боб и олио на училището, което се управлява от местния свещеник. Много скромен и свят човек.

Успяхме да закупим 5000 литров танк за вода, който им е от огромна полза, защото учениците се съсредоточават върху уроците, а не да вървят всеки ден, до най-близкия кладенец за вода.

Лечение – Рита

Имаме привилегията да помагаме млада и много борбена жена, да продължи своя пълноценен живот, като се движи и ходи на работа. Тъй като краката и ръцете са и деформирани от ревматично заболяване.

Тази година успяхме да и осигурим, месеци терапия при доктор, който помогна значително за подобряване на състоянието и . И до сега Рита продължава да се бори със живота и продължава да ходи на работа.