2021

През 2021 нашият екип посети детския център , който изградихме в селото. Йоанна и Боряна успяха да посетят деца и нуждаещи се  семейства от месността.  За всяко детенце, бяхме подготвили пакет с хранителни продукти, който съдържаше: пошо, боб, ориз и захар, както и хигиенни пособия като сапун, паста, четка за зъби и вазелин.

Подарихме красиви розови библии на част от момичета, които вече могат добре да четат на английски и така ще могат да четат на по-малките деца. 

Мисия изпълнена!

За две години и половина успяхме да изградим единствения Детски Център в селото, в който, в момента над 250 деца, се събират да учат, да се хранят и да играят.

Децата получиха дрехи за поредна година . За момчетата имаше чисто нови тениски и панталонки, а за момичетата удобни дрехи, обувки и бельо.

По време на престоя си екипит ни пътуваше до съседно село за да пазарува храна и всичко, което бе необходимо за децата.

Понякога се налагаше и да се пътува до столицата Кампала за срещи с нашия адвокат от  https://buwuleandmayiga.com ,  с който заедно работим за решаване на всички казуси в Уганда.

 

2018

2021

С последните две пътувания до Уганда през 2021 завършихме нашата работа в тази общност. С помоща на дарители успяхме да вложим над 140, 000 USD за  питейна вода, образование, храна, лекарства, дрехи, обувки, библии, спешни операции и изграждане на детски център.  С малко тъга напуснахме селото, защото оставихме частица от нашите сърца на децата и хората в общността. С нетърпение очакваме да посетим нови места, където можем да бъдем полезни, с помощта на всички, които ни подкрепяте да продължим мисията в Уганда.