2019

2019 също бе доста вълнуваща и изпълнена със силни емоции и нови предизвикателства година в Уганда. Наложи се животоспасяваща операция на едно от децата в селото. Бяхме изправени пред предизвикателството за съвсем кратко време с помоща на дарители и приятели да съберем над 5 000 USD и за двете операции на Джералд, които за радост на всички бяха успешни.

Осигуряваането на образование и улеснения достъп до храна и лекарства, продължи да бъде наш приоритет.  Приятели посветиха рождените си дни в полза на децата и тяхното образование. През ноември, Йоанна отново посвети рождения си ден на децата в селото. Организирахме благотворителна кампания за събирането на средства за закупуванто на кола, която да им служи за превозване на децата до училища, болници, а също и за пазаруване на хранителни и ежедневни продукти.

В рамките на две години дарихме общо над 7 000 USD за колата и нейната подръжка от лидера на местната организация, с която работихме. С днешна дата колата все още е благословия за тези деца и хората в селото.

Проект "Синьо лято"

С проект „Синьо лято“ успяхме да ушием на място в Уганда над 100 рокли с посвещение към общността  за момичетата и над 100 панталона за момчетата. Чрез наш дарител получихме и над 100 тениски, които станаха за чуден комплект към панталонките, които ушихме за момчетата.

Чрез американската платформа за обувки „Because“ успяхме да съберем средства за 60 чифта  обувки, които растат заедно с крачето на детенце и са изключително здрави и подходящи за средата в която се намират децата.